perjantai 28. huhtikuuta 2017

Puoliväli häämöttää

Heippa ! Miettiessäni tälle postaukselle otsikkoa ajattelin että ei voi oikeesti olla totta, onko muka 3 viikkoa mennyt ?! Niin se vaan on hurahtanut, en tiedä minne aika häviää tuntuu kun tänne olisi vasta tullut. Onneksi mulla vielä toiset 3 viikkoa jäljellä ja nyt aijon ryhtyä todelliseen ajankäytön maksimointiin. Kun multa Suomessa kysyttiin että ootko varma 6 viikosta, siinä kohdassa meitsilläkin oli miljoona  kysymysmerkkiä päässä, kuitenkin nyt jos miettii että olisin tullut 4 viikoksi ja mulla olisi enään viikko jäljellä niin se olisi aivan kauheaa !! Tämä kannustuksen sanana niille jotka itsekkin on lähdössä tai suunnittelee lähtevänsä, oikeesti älkää pelätkö sitä aikaa, varsinkaan jos teillä lähtee joku luokkalainen messiin ! Suomessa kaikki ajatukset  tuntuu niin erilaiselta mutta kun pääsette tänne niin ette huomaakkaan kun yhtäkkiä lähdettekin jo kotiin.
Tosiaan viimeviikolla mulla alko kauhee flunssa, kuumetta ja ym muuta mukavaa.. Sen takia en viimeviikolla mitään kirjoitellutkaan kun viikot on ollu niin vajanaisia töiden suhteen kun on joutunut lepäilemään kotona, mikä on ärsyttänyt aikalailla. Nyt uskon että ollaan paranemaan päin.
 Kuitenkin aika hyvä käsitys nyt salongin/espanjan tavoista toimia. Työtavat todellakin eroaa Suomeen verrattuna aika lailla. Eniten eroja on hygieniassa, ergonomiassa ja muutenkin asikkaiden kohtelussa. Täällä paras tekijä on nopein eikä huolellisin. Mitä mullekkin on sanottu että pitää toimia nopeemmin koska aika on rahaa ja nää ihmiset ei elä muuten täällä. Se on todella surullista ja onkin ollut suurimpia "silmien avaajia" tällä reissulla. Asiakkaisiin ei keskitytä samalla tapaa ja mitä salongin parturikampaamo hommia olen seuraillut niin yksi tekijä voi tehdä montaa eri asiakasta samaan aikaan ja tekijä myös voi vaihtua. 
Minun näkökulmasta (suomeen verrattuna) tehdään aika hutiloiden joka juuri johtuu tästä liukuhihna työstä ja siitä että lopputuloksesta tai asiakkaan olosta ei niinkään välitetä, hommat vaan hoidetaan jotta pääsee siirtymään seuraavaan. Asiakkaat ei ole yleensä varanneet mitään aikoja vaan tulevat vaan liikeeseen ja paikat valmistellaan asiakkaan läsnäolessa ja seuraavat asiakkaat odottavat odotusaulassa että edellinen lähtee. Tästä syystä hoidoissa ei ole samanlaista rauhallista ja rentouttavaa ilmapiiriä kuin suomessa. Kuitenkaan tämä ei tunnu paikallisia haittaavan, he tietävät miten homma toimii ja tuntuvat olevan tyytyväisiä mikä kuitenkin sitten loppupeleissä on tärkeintä ! Tälläisessä vertailussa niin itse en kyllä tekisi tätä työtä tässä maassa. Tämän sanottuani kuitenkin olen pitänyt työskentelystä salongissa ja aivan todella mielenkiintoista on ollut nähdä eri toiminta-tapoja ja päästä tähän kulttuuriin sisään! 
Eräänä iltana salongin kosmetologi Daya vei minut tutustumaan kaupunkiin ja kävimme myös syömässä ihanassa italialaisessa ravintolassa. Saari ja itsessään Palma on kyllä ylittänyt odotukseni sen monipuolisuuden vuoksi. Paljon olisi tekemistä kun aika antaisi vain myöten. En täältä kyllä lähtisi mistään hinnasta pois, todella kiitollinen olo viettää aikaa mitä ihanimpien ihmisten ympäröimänä, mitä upeimissa maisemissa sekä loistavassa ilmapiirissä noin yleensäkin.

Suomessa olessani tutustuin vaihto-oppilas Mariaan joka oli meillä Kouvolassa tekemässä työharjotteluaan parturikampaajana. Marian ja hänen kavereidensa kanssa olenkin nyt viettänyt paljon aikaan ja eräs vapaapäivä teimme retken Sa Foradada näköala mestaan joka on hands down siistein paikka missä oon ikinä eläissäni käynny ! Sa Foradada ei ole Palmassa vaan puolentunnin ajomatkan päässä pohjoseen päin rannikolle. 
Tämä on kuva vuoren päältä ja tuonne saareen me sitten käveltiin ! Matkaa on todellakin jonkun verran ja takaisinpäin nousu varmasti ottaa heikkokuntosilla pumpusta kun otti jo mullakin :D Mutta ehdottomasti käykää jos mahdollisuus siihen löytyy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti